Een complete douchecabine is een vleugje luxe in de badkamer

Douchecabine kopen? Dat is niet zo snel gebeurd als het misschien lijkt. Er zijn veel opties en dingen om bij na te denken voor je overgaat op een douchecabine bestellen.

Mensen besteden tegenwoordig steeds meer aandacht aan de badkamer. Logisch, aangezien het een plek is waar je onbewust best veel tijd doorbrengt. Douchen, badderen, tandenpoetsen.

De badkamer wordt steeds meer een plek om te ontspannen en je terug te trekken van de buitenwereld. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor (complete) douchecabines om iets meer luxe in huis te brengen.

Wat zijn douchecabines precies?

Er zijn twee soorten douchecabines. Complete douchecabines inclusief achterwand, douchebak en kranen.

Duurzame onder de douche

Of inloopdouchecabines die enkel bestaan uit doorzichtige wanden, zonder deur waarbij je geen douchebak hebt maar op de tegelvloer staat. Bij beide opties wordt de douche afgeschermd van de rest van de badkamer en waan je je even in een andere wereld.

Bij complete douchecabines zitten vaak ook nissen of bakjes om bijvoorbeeld shampoo en zeep op te leggen. Luxe versies van douchecabines zijn ook nog voorzien van een dak met een regendouche erin, massagestralen, thermostaatkranen en zelfs een zitje.

De voordelen van douchecabines

Er zitten veel voordelen aan douchecabines. Beide vormen geven de badkamer een stijlvolle uitstraling en geven je net iets meer privacy.

Complete douchecabines zijn praktisch gezien erg handig aangezien de badkamervloer nooit nat wordt na het douchen omdat het water niet uit de douchebak loopt.

Daardoor is het niet nodig om tegels op de vloer te leggen waardoor je een geheel andere sfeer in de badkamer kunt creëren dan in badkamers zonder douchecabines.

Tevens blijft de warmte beter hangen in de douche omdat het zich door de wanden minder verspreid over de gehele badkamer.

Douchecabine kopen met schuifdeuren of een openslaande deur?

Ga je een douchecabine kopen? Dan zijn er een aantal dingen om over na te denken. Je kan kiezen voor een douchecabine met schuifdeuren of met een openslaande deur. Bij een kleine badkamer is het sowieso handig om te kiezen voor douchecabines met een schuifdeur, of een dubbele schuifdeur. Dan bespaar je ruimte in verhouding met een openslaande deur. Maar ook bij een ruime badkamer zijn douchecabines met een schuifdeur handig. Een klapdeur neemt nu eenmaal ruimte in. En op die plek zet je misschien wel liever een dubbele wastafel neer.

De inrichting van de badkamer

Het hangt van de grootte van de badkamer af wat voor soort douchecabines erin passen. Je hebt de keuze uit een vierkante versie of een hoekcabine.

Vierkanten douchecabines nemen vanzelfsprekend meer ruimte in beslag, maar dan heb je ook meer comfort met het douchen. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit verschillende soorten wanden.

Deel je de badkamer met een groot gezin? Dan wil je misschien wel een douchecabine bestellen met melkkleurige wanden.

Zodat bijvoorbeeld de kinderen gerust hun tanden kunnen poetsen terwijl jij staat de douchen.

Als je graag de boel in de gaten houdt kun je ook nog kiezen voor halve wanden, op die manier kan er met gemak over de douchecabines heen worden gekeken.

Douchecabine op de grond: inloopdouches

Douchecabines kunnen op twee manieren in de badkamer worden geïnstalleerd. Op de grond (inloopdouche) of met een douchebak (complete douchecabine).

Als douchecabines op de grond worden gezet dan sta je tijdens het douchen dus op de bestaande tegelvloer zonder verhoging.

Dit soort douchecabines hebben een strakke uitstraling en zijn gemakkelijk schoon te houden. Daarnaast hebben dit soort douchecabines ook geen opstapjes, wat handig kan zijn voor kinderen of oudere mensen.

Het nadeel van een inloopdouche is dat de warmte sneller wegstroomt uit de ruimte dan bij een complete douchecabine.

Daarnaast hebben dit soort douchecabines geen deur waarmee de ruimte wordt afgesloten. Daardoor kan er water door de badkamer spatten.

Een complete douchecabine kopen

Een andere optie is om een complete douchecabine te bestellen. Dit zijn douchecabines inclusief douchebak. Deze hebben dus wel een opstapje maar zijn luxueuzer dan een inloopdouche.

Alles is weggewerkt in douchecabines en je kunt verschillende opties bestellen. Extra massagestralen bijvoorbeeld, een regendouche, een ingebouwde radio of zelfs een stoomcabine. Deze vorm van douchecabines maken de rest van de badkamer minder snel nat en de warmte blijft meer hangen dan bij een inloopdouche.

Douchecabines in combinatie met een bad

Heb jij niet een al te grote badkamer maar wil je toch graag de optie hebben om in bad te gaan? Dan is een douche-bad combinatie ideaal voor jou. Bij deze versie zitten de douchecabines om het bad heen. De wand in deze combinatie maakt het gemakkelijk om snel onder de douche te springen. En als je kiest voor een matte of melkkleurige versie van douchewanden dan heb je tevens de nodige privacy als je even lekker wilt ontspannen in bad.

Schoonmaken van douchecabines

Douchecabines moeten natuurlijk ook worden schoongemaakt. Allereerst is het handig om een waterontharder te kopen. Deze zet ‘hard water’ om in ‘zacht water’ door de hoeveelheid kalk te verminderen.

Niet alleen goed voor het onderhoud van douchecabines, maar ook voor je huid. Daarnaast is het een goede tip om douchecabines altijd droog te maken na gebruik. Ook op deze manier wordt kalkvorming verminderd. Douchewanden kunnen worden schoongemaakt met azijn. Zo glanzen de douchecabines weer als nooit tevoren. Ontstaat er toch kalkaanslag in de douchecabine? Dit kan je goed weghalen met droogtrommeldoekjes of met een simpele gum.

 

Een douchecabine bestellen

Je wilt een douchecabine kopen? Hartstikke leuk natuurlijk om een nieuw badkamermeubel te kopen voor je huis. Een douchecabine bestellen kan online, maar ook in een winkel. Op het internet kan je veel douchecabines vinden en kan je goed uitzoeken welk soort douchecabine past bij jouw huis en budget. Maar ook in verschillende winkels kan je douchecabines bekijken. Op deze manier kan je zelfs in een douchecabine gaan staan om te kijken hoe groot de ruimte is. Wellicht kan je op deze manier ook wel beter inschatten of het in de badkamer gaat passen. Ben je er helemaal uit? Dan kan je een douchecabine kopen.