Hoe een badkamermeubel je leven een stukje fijner kan maken

Badkamermeubels zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt bij interieurdesign. Maar het is toch belangrijk om hier goed over na te denken bij het (her)inrichten van je badkamer.

Badkamers worden namelijk steeds belangrijker als plek om te ontspannen en bij te komen. Wil jij lekker genieten van een bad in een romantische badkamer? Of wil je liever keihard zingen onder die stoere douche in een industriële badkamer? Badkamermeubel kopen doe je niet zomaar. Je moet eerst bepalen hoe je je badkamer wilt indelen en welke sfeer je wilt hebben voor je overgaat op badkamermeubels bestellen.

Indeling van de badkamermeubels

Het is hartstikke leuk om je badkamer (opnieuw) in te richten en om badkamermeubel te kopen zoals wastafels, een kraan, douche, toilet, bad en kasten. Maar voor je dit doet is het belangrijk om na te denken over de indeling van de badkamermeubels. Hoe groot is de badkamer? Bij sanitairkamer koop je de mooiste badkamermeubels.

Duurzame onder de douche

Heb je ruimte voor een grote douche, een bad en een dubbele wastafel? Of woon je in een appartement en kan je niet zoveel kwijt in een beperkte ruimte? Je kan iedere ruimte zo indelen dat het door de sfeer toch voelt als thuiskomen, hoe klein of groot die ruimte ook is.

Gezinssamenstelling en de badkamer

De keuzes die je maakt betreft de indeling en keuze van de badkamermeubels verschilt per woonsituatie. Woon je alleen, met zijn tweeën of moet je de badkamer met een groot gezin delen?

Als je met een grote familie woont is er weinig plaats voor luxe in de badkamer. Maar ook een praktische badkamer kan mooi worden ingericht. Dubbele wastafels en zelfs dubbele douches kunnen het ochtendritueel versnellen.

Badkamermeubels zoals kasten waarin iedereen zijn eigen plank heeft zijn handig om rommel te voorkomen. Op deze manier blijft een rustige uitstraling geborgen.

De stijl van de badkamermeubels bepaalt de sfeer

Voor je overgaat op badkamermeubels bestellen kan je online helemaal zelf een badkamer ontwerpen en indelen. De keuzes die je maakt wat betreft de badkamermeubels, maar ook de tegels en de vloer, bepalen de sfeer van jouw badkamer. Houdt je van een romantische uitstraling?

Dan kan je kiezen voor badkamermeubels of tegels in pastelkleur. Of ga je liever voor een meer landelijke look? Dan kan je voor veel hout kiezen en stoere badkamermeubels. Of misschien houd jij wel meer van een basic uitstraling en kies je voor zwart-witte badkamermeubels.

De juiste badkamermeubel kopen voor een kleine badkamer

Goede tips voor het indelen van een kleine badkamer zijn badkamermeubels zoals een bad-douche combinatie zodat je toch nog regelmatig lekker kan ontspannen met kaarsjes en een warme kop thee.

Daarnaast kunnen langwerpige tegels op de muur en op de grond helpen om de ruimte een grotere uitstraling te geven. Spiegels en lichte kleuren zoals wit en pastel geven ook optisch een ruimer effect. En als laatste kun je denken aan hangende kastjes. Zo laat je de ruimte op de grond vrij maar kan je badkamerspullen zoals handdoeken, douchegel en shampoo opruimen zodat het geen rommelige ruimte wordt.

Helemaal losgaan met badkamermeubels voor een grote badkamer

Als je in een groter huis woont dan heb je meer keuze bij het indelen van de badkamer en kan je meer badkamermeubels neerzetten. Leuke tips zijn om het toilet af te schermen van de rest van de badkamer door bijvoorbeeld een muur te plaatsen, maar het kan ook met een vintage scherm. Als je gek bent op de natuur kan je dit ook laten terugkomen in je badkamer door het kiezen van houten badkamermeubels en door het creëren van een urban jungle door verschillende planten neer te zetten op je badkamermeubels

Of misschien wil jij juist wel een rustgevende spa-sfeer. Dit kan je onder andere ontwikkelen door de meeste badkamermeubels in dezelfde kleur te kiezen, wat een rustgevend effect heeft.

Een lichte badkamer

Badkamers zijn vaak donkere ruimtes, wat de sfeer niet bepaald positief beïnvloed. Maar er zijn verschillende manieren waarop je meer licht in de badkamer kunt laten komen.

Door meer licht in je badkamer te laten, komen de badkamermeubels ook veel beter uit. Als de badkamer op zolder is dan kan je naast een raam ook een lichtkoepel in het dak maken.

Zit jouw badkamer middenin het huis? Dan kan je uitzoeken of je wellicht een glazen muur kunt maken, of een halve muur.

Op deze manier kan het licht uit de aangrenzende kamer de badkamer binnenstromen. Heb je toch liever wat meer privacy? Dan zijn lampen, een witte basis en veel spiegels een optie.

Badkamermeubel kopen en zelf opknappen

Niet iedereen heeft een groot budget. Tweedehands badkamermeubel kopen en deze zelf opknappen is ook een goede, en leuke, optie.

Daarnaast kan je de badkamermeubels op deze manier nog persoonlijker maken. Door badkamerkastjes te verven, of misschien zelfs eigenhandig te maken.

Of je kan het badkamermeubel kopen maar de accessoires eromheen zelf ontwerpen. Ook kun je (afkrabbare) stickers kopen om je tegels mee op te vrolijken of een geheel nieuwe sfeer aan je badkamer te geven.

 

Badkamermeubels bestellen

Als jij zelf je badkamer wilt verbouwen dan bespaar je veel geld. Je kan dan overal je badkamermeubels bestellen en je zit niet vast aan een merk of (online) winkel.

Een goede tip is wel om de elektriciteit en de leidingen door vakmensen te laten doen, aangezien het erg belangrijk voor de rest van je badkamer is om dit goed te doen.

Als je de oude indeling van je badkamer overneemt en enkel nieuwe badkamermeubels koopt, dan kan je natuurlijk ook dat zelf oplossen.

Badkamer online ontwerpen

Lekker rondlopen in een grote winkel om inspiratie op te doen of online rondstruinen. Badkamermeubels bestellen kan op verschillende manieren en bij verschillende winkels.

Misschien shop jij de ideale badkamermeubels wel bijeen op dezelfde website of wellicht haal je overal iets vandaan. Op internet kan je de badkamer helemaal zelf ontwerpen en dan vervolgens de badkamermeubels bestellen.

Op deze manier weet je al hoe de badkamer eruit gaat ziet voordat je het badkamermeubel koopt. En op deze manier kan je ook goed zien hoe de toekomstige sfeer van jouw badkamer wordt. Super leuk.